• Slide.gif

У ТНТУ діє «Положення про врегулювання конфліктних ситуацій в ТНТУ» (https://docs.tntu.edu.ua/base/document?%20id=568) щодо попередження, запобігання та врегулювання конфліктних ситуацій, зокрема таких: корупційне правопорушення, сексуальні домагання, дискримінація, булінг (цькування) та інші.

В усіх навчальних корпусах ТНТУ встановлено скриньки довіри, якими учасники освітнього процесу можуть скористатися для письмового звернення щодо врегулювання конфліктних ситуацій, пов’язаних із корупцією, сексуальними домаганнями, дискримінацією та ін. Для перевірки фактів створюється комісія, яка у визначений термін повинна вивчити суть справи та у письмовому вигляді подати звіт. На основі звіту адміністрація університету приймає відповідне рішення. Для врегулювання конфлікту інтересів в ТНТУ використовуються «Методичні рекомендації щодо запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів» (https://tntu.edu.ua/storage/pages/00000213/no_839_metod_rek_konflikt_interesiv.pdf).

В ТНТУ прийнятий «План заходів щодо попередження корупційних проявів та зловживань» (https://tntu.edu.ua/?p=uk/info/documents/anticorruption-plan), у якому чітко зазначено алгоритм дій, пов’язаних з можливими зловживаннями. Для прийняття рішень під час проведення вступної кампанії адміністрація університету розробила графік прийому громадян (http://tntu.edu.ua/?p=uk/info/schedule).

Для врегулювання трудових спорів в університеті використовується механізм, прописаний у Колективному договорі, коли створюється відповідна комісія для розгляду питання по суті (https://docs.tntu.edu.ua/base/document?id=302 ).

Також члени трудового колективу можуть подати на розгляд документи для обговорення різних питань. Відповіді на скарги, звернення надають шляхом особистого прийому громадян адміністрацією ТНТУ у встановлені дні та години відповідно до графіка прийому, який розміщено на офіційному веб-сайті. За результатами розгляду скарг і звернень громадянам, за їх бажанням, надається відповідь в усній або письмовій формі.