• Slide.gif

Метою вільного вибору дисциплін є реалізація особистісного потенціалу здобувачів, розвитку їх творчих здібностей, примноження й використання знань, умінь та інших навичок, набутих загальних і спеціальних (фахових, предметних) компетентностей, які в майбутньому уможливлять ефективну конкурентноздатність випускників на ринку праці.

Навчання студента здійснюється за індивідуальним навчальним планом студента, який є робочим документом, що містить інформацію про перелік і послідовність вивчення освітніх компонент, виконання курсових проєктів та робіт, усіх видів практик, підсумкової атестації з вказуванням для кожного з них обсягу в кредитах та виду підсумкового контролю.

Індивідуальний навчальний план здобувача вищої освіти формує особисто здобувач вищої освіти під керівництвомдекана факультету, підписується здобувачем вищої освіти і затверджується деканом факультету.

Згідно з «Положенням про індивідуальний навчальний план здобувача вищої освіти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя» (https://docs.tntu.edu.ua/base/document?id=813) здобувачам пропонується перелік освітніх вибіркових дисциплін сформованих в середовищі електронного навчання ТНТУ ATutor (вкладка «Вибіркові дисципліни»). До переліку включаються обов’язкові дисципліни усіх освітніх програм, що реалізуються в університеті, інші компоненти, запропоновані кафедрами для вибору.

Процедура вибору вибіркових дисциплін здобувачами вищої освіти передбачає такі основні етапи:

  • до 1 жовтня кожного навчального року кафедрами університету проводиться інформування студентів про зміст вибіркових дисциплін;
  • до 1 листопада здобувачі вищої освіти формують заяви з вказанням обраних дисциплін серед вибіркових. Вибіркові навчальні дисципліни здобувачі вищої освіти можуть обирати при навчанні на:
    • першому (бакалаврському) рівні вищої освіти на 2, 3 і 4 курсах;
    • на другому (магістерському) рівні, як правило, у 2 і 3 семестрах;
    • на третьому (освітньо-науковому) у 3 і 4 семестрах;
  • декани факультетів формують групи здобувачів, що виявили бажання вивчати певну вибіркову дисципліну, до 15 листопада. Після остаточного формування й погодження груп формуються ІНПС на наступний навчальний семестр. Остаточний вибір дисциплін має бути завершений до 1 грудня кожного навчального року;

Формування переліку вибіркових дисциплін, передбачених для здобувачів усіх освітніх рівнів першого року навчання (у випадку реалізації освітніх програм подвійних дипломів), а також для освітнього рівня магістр, проводиться протягом перших десяти днів навчання.