• Slide.gif

Наукова робота

Основні напрямки наукових досліджень співробітників кафедри:

  • Розроблення науково-методологічних основ біомедичної інженерії, розвиток методів і засобів аналізу та синтезу інженерно-технічних і медико-біологічних знань, впровадження його результатів в галузі охорони здоров’я людини та довкілля.
  • Розроблення та удосконалення методів та засобів підтримки, провадження, інженерного супроводу існуючих та новітніх медичних технологій, технічних засобів в медицині, управління інженерною інфраструктурою та системою безпеки і якості в лікувальних закладах.
  • Розроблення та вдосконалення метрологічного контролю медичних приладів і систем, інструментів, сенсорів та приводів, дослідження взаємодії техніки з біологічними об’єктами.
  • Дослідження, розробка методів та удосконалення і застосування інженерного супроводу засобів і технологій спрямованих на відновлення функцій організму людини з метою підвищення якості життя людей.
  • Дослідження та використання закономірностей та принципів інформаційних процесів у медичних і біологічних системах, створення комп’ютерних засобів збереження, оброблення, передачі інформації і підтримки прийняття рішень в медицині і біології, а також моделювання, прогнозування, управління станом та контроль медичних і біологічних систем, створення віртуальної реальності для потреб діагностики і терапії.
  • Розроблення інженерних стратегій, методів та інструментів, в тому числі комп’ютерного моделювання для аналізу експериментальних даних і формулюванні математичного опису фізіологічних подій для отримання комплексного та інтегрованого розуміння функції живих організмів та прогнозування фізіологічних реакцій при плануванні експериментів.
  • Удосконалення методів та засобів відбору, оброблення та інтерпретації біосигналів для дослідження біологічних об’єктів, розроблення і вдосконалення діагностичних і терапевтичних методів та засобів.
  • Відбір, оброблення, інтерпретація, томографічна реконструкція зображень біологічних об’єктів, органів та їх структур, отриманих з використанням хвильового випромінювання з оптимальними для безпеки та прикладного застосування для діагностики і лікування параметрами, а також для хірургічного орієнтування.
  • Дослідження мозку і нервової системи для заміни або відновлення втрачених розумових, сенсорних і моторних здібностей, вдосконалення комп’ютерних систем і мереж з метою використання їх за допомогою біосигналів мозку та нервової системи.
    Експериментальну базу складають:
        - навчальні лабораторії кафедри біотехнічних систем
        - науково-дослідна лабораторія біомедичної інженерії,
        - випробувальна лабораторія Х-променевої медтехніки,
        - ТОВ "Форвард-ОРТО",
        - ТОВ "Медичний центр "ВІТАМІН"";
        - ТОВ "Медичний центр "МЕВІЗ"";
        - ТОВ "НВП "Інфотехмед"";
        - послуги науковців лабораторії Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського;
        - ПП Центр мікрохірургії ока «Медікус».

Це дозволить в повному обсязі проводити дослідження

На кафедрі сформувалась наукова школа: