• Slide.gif

Міжнародні проекти

  1. Горизонт 2020— нова програма ЄС з досліджень та інновацій. Вона є фінансовим інструментом реалізації флагманської ініціативи Інноваційного Союзу «Європа 2020». Мета програми – зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, підсилення її економічного зростання й створення нових робочих місць.

Програму «Горизонт 2020» поділено на три основні напрями:

  • Передова наука; у рамках цього напряму фінансують високоякісні індивідуальні та командні дослідницькі проекти в усіх галузях знань, у тому числі гуманітарних;
  • Лідерство у галузях промисловості; за цим напрямом фінансують розробку нових технологій і впровадження інновацій у малий та середній бізнес;
  • Суспільні виклики; цей напрям спрямований на фінансування проектів з широким спектром науково-дослідних тематик (від покращення якості транспорту, їжі, системи охорони здоров’я та безпеки до питань європейської ідентичності і культурної спадщини).

Мінімальні умови участі у проектах програми «Горизонт 2020» — актуальна дослідницька тема, щонайменше два партнери з європейських країн (країни-члени ЄС або країни, асоційовані члени програми «Горизонт 2020») і заявка англійською мовою розміром 10-15 сторінок. Для подачі заявки кожна організація повинна зареєструватися на Порталі учасників Європейської Комісії та отримати відповідний ідентифікаційний номер (PIC код).

Детальнішу інформацію про програму можна знайти за посиланнями:

Офіційний ресурс програми: ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en

Довідник програми «Горизонт 2020» для українських дослідників.

Горизонт 2020. Національний портал: h2020.com.ua/uk/

  1. Міжнародна Європейська інноваційна науково-технічна програма «EUREKA» — програма, проекти якої спрямовані на практичне втілення результатів науково-технічних досліджень та досягнень.

Детальніше: www.eureka.be

  1. Програми Національного Центру Наукових Досліджень Франції — підтримка та поширення результатів наукових досліджень.

Детальніше: www.cnrs.fr/index.php

  1. Програма фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF) — фінансування проектів за тематиками, спрямованими на розв’язання актуальних науково-технічних проблем України та США.

Детальніше: crdf.org.ua

  1. Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)— програма співробітництва з країнами Східної Європи та реалізації спільних науково-дослідницьких проектів.

Детальніше: www.dfg.de/en/index.jsp

  1. Програми Японської спілки сприяння науці.Основне завдання програм — сприяння розвитку освіти та наукових досліджень, міжнародна співпраця наукових та науково-дослідних установ з провідними промисловими підприємствами.

Детальніше: www.jsps.go.jp/english/